BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ablakon kidobott uniós pénzek

A szükséges önerő hiányában mind gyakrabban hiúsulnak meg uniós forrásból tervezett önkormányzati beruházások – derül ki a HVG összeállításából.

Harmadszor volt kénytelen közbeszerzési pályázatot kiírni Velence önkormányzata a napokban, hogy a tervezett turistavonzó látványossághoz generálkivitelezőt találjon – tudta meg a HVG.

A Velencei-tó kapuja fantázianevű projekt 1,5 milliárd forintos uniós támogatást érdemelt ki, ám az eljárás elhúzódása miatt egyebek mellett a kikötősétány, a gyaloghíd, a tengert idéző homokpart kialakítása és a szolgáltatóhálózatot tartalmazó terv megvalósítása legalább egy évet csúszik, a tó partja az idei ősz helyett csak jövőre újul meg.

Hasonlóan elkeserítő a helyzet Piliscsabán, ahol két eredménytelen kivitelezői pályázat után az önkormányzat lemondott az új óvoda építéséről, és a már elnyert 500 millió forintnyi uniós forrásról is. A legfőbb gond természetesen az volt, hogy az önkormányzatnak még a legolcsóbb kivitelezői ajánlathoz sem volt elegendő önrésze.

Ez történt Bodajkon is, ahol Oszlánszki Zsolt polgármester az utolsó pillanatban lemondta az iskolafelújításra 2008-ban elnyert 485 millió forintnyi uniós támogatást. Bodajkon is kevésnek bizonyult a félretett, 48 millió forintnyi önrész, miután az új épületben a különböző jogszabály-módosítások és szigorodó műszaki előírások miatt például lifteket és tűzálló ajtókat is fel kellene szerelni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.