BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Berlin: Nem lesz európai alap Görögország számára

A német pénzügyminisztérium a korábbi felvetéseket cáfolva leszögezte: egy közös európai alap nem jelent megoldást Athén problémáira.

Michael Offer, a szövetségi pénzügyminisztérium szóvivője ma úgy fogalmazott, hogy egy európai pénzalap nem oldja meg Görögország nehézségeit. Offer emellett hozzátette, hogy az IMF vélhetően nem pénzügyi, hanem csak technikai segítséget nyújt majd Görögországnak - jelenti a Reuters.

Korábban Steffen Kampeter, a pénzügyminisztérium államtitkára felvetette annak lehetőségét, hogy Németország egy a Valutaalaphoz hasonló pénzalapot létesíthet a költségvetési gondokkal küzdő Görögország megsegítésére. A Deutsche Bank vezető elemzője pedig a Handelsblatt mai számában beszélt arról, hogy közös pénzügyi alapot kellene létrehozni, amit esetleg azok az országok finanszírozhatnának, amelyek megszegik az EU deficitre és adósságra vonatkozó kritériumait.

A görögországi helyzetet vélhetően mai ülésükön vitatják meg az Európai Unió pénzügyminiszterei.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.