BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Német menedzser bérek - Vége a szerénységnek

Németországban a szakértők a folyó üzleti évre a menedzserek jövedelmezése terén tanúsított eddigi szerénységének végét jósolják.

"A vállalatoknál már láthatók a gazdasági élénkülés első jelei, ami a folyó üzleti évben a jövedelmezőségre is pozitívan fog kihatni" - jelentette ki Alexander von Preen, a Kienbaum tanácsadó cég szakértője.

Ez viszont a menedzserek fizetésére is ki fog hatni. "2010-ben a fizetések mérsékelt emelkedését fogjuk megélni, még ha az emelkedés rátája már nem lesz akkora, mint az utóbbi években" - tette hozzá Preen az N24 jelentése szerint.

Előzőleg a Die Welt arról adott hírt, hogy Németország harminc legfontosabb tőzsdén jegyzett vállalata közül huszonkilencnél a top menedzserek átlagos fizetése tavaly második egymást követő évben csökkent. A lap számításai szerint az egy főre jutó javadalmazás összege a 2008-as mérlegévben feljegyzett 2,305 millió euróról 2009-ben 2,288 millió euróra esett vissza. Ezzel szemben a bankoknál a top menedzserek jövedelme nőtt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.