BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekord munkanélküliség az eurózónában

A gazdasági válság következményeként a munkanélküliség az euróövezet 16 tagállamában idén februárban rekordmagasságot ért el.

A ráta 10,0 százalékos volt, ez a legmagasabb érték 1998 augusztusa óta - tűnik ki az Eurostat szerdán Luxemburgban közzétett jelentéséből, amelyet az ORF idéz . Ám az Európai Unió 27 tagállamában is 9,6 százalékos rátát ért el a munkanélküliség, ami a legmagasabb szint 2000 eleje óta.

Mindkét esetben ez az előző hónaphoz képest 0,1 százalékpontos emelkedést jelent. Az Eurostat adatai szerint ez év februárjában az Európai Unióban 23,02 millió férfinek és nőnek nem volt munkahelye, közülük 15,8 milliónak az euróövezetben.

Az eurózónában a legmagasabb, 19 százalékos munkanélküliségi ráta Spanyolországban volt, míg az EU egészét tekintve Lettországban kullog a sor végén, 21,7 százalékos aránnyal. A helyzet Hollandiában a legjobb, itt 4 százalékos a munkanélküliség, a második helyen Ausztia végzett 5 százalékkal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.