BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Változatlan az uniós munkanélküliség

Az euróövezetben és az unió egészében is változatlan maradt az állástalanság januárban az előző hónaphoz képest. A monetáris unióban 9,9, a 27-ekben pedig 9,5 százalékos volt a munkanélküliség szintje decemberben és januárban egyaránt.

Az Eurostat becslései szerint az unió egészében közel 22,98 millióan, az euróövezetben pedig 15,68 millióan voltak állás nélkül 2010 első hónapjában. Ez 2009 decemberéhez képest az EU egészében 136 ezerrel, a monetáris unióban pedig 38 ezerrel több munkanélkülit jelent.

Az egy évvel korábbi adatokkal összehasonlítva a növekedés sokkal nagyobb: az 27-ek esetében 3,80 millió, az euróövezetben pedig 2,20 millió fő.

A változatlan uniós átlagon belül a magyar állástalansági hányad 10,8 százalékról 11,1 százalékra emelkedett decemberről januárra. A 2009 januári magyarországi munkanélküliség viszont csak 8,8 százalékon állt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.