BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Ezek a vérszomjas intézkedések nem segítenek a kilbalásban"

A görög állami szektor dolgozói csütörtökön sztrájkba léptek, hogy tiltakozzanak az athéni kormány megszorító intézkedései ellen.

A közszféra dolgozói arra akarják rávenni a kormányt, hogy ne vállalja a további költségcsökkentéseket, amikor segélycsomagról tárgyal az EU-val és az IMF-fel. A Reuters jelentése szerint orvosok, ápolónők, pedagógusok, adóhivatalnokok és dokkmunkások szűntették be a munkát, megbénítva a szolgáltatásokat.

A félmillió alkalmazottat képviselő ADEDY szakszervezet illetékese úgy fogalmazott: ezek a vérszomjas intézkedések nem segítenek a görög kilábalásban és tragikus időszak kezdődik.

Görögországban sokan attól tartanak, hogy a 40-45 milliárd euró összegű segélycsomaghoz fűzött feltételek tovább rontják majd az életszínvonalat egy olyan államban, ahol így is minden öt polgár közül egy a szegénységi küszöb alatt él.

Ma kezdték meg athéni tárgyalásaikat az EU, az Európai Központi Bank és az IMF szakértői. A görög pénzügyminisztérium közleménye szerint a tárgyalások egy hároméves gazdasági programról szólnak, amelyet a nemzetközi segélymechanizmus aktiválására vonatkozó athéni kérés esetén „az eurózóna tagállamai és a Nemzetközi Valutaalap pénzügyi segítsége támogathat

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.