BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szürke felhők a német égen

A német gazdaság a berlini DIW gazdaságkutató intézet becslése szerint csak sok vesződség árán tör ki a válságból.

A német gazdaság 2010-ben és 2011-ben mérsékelt növekvő tendenciát mutat - olvasható a DIW tavaszi prognózisában. A gazdaság teljesítménye Németországban 2010-ben 1,7 százalékkal lesz magasabb, mint az előző évben, a jövő évre pedig 1,8 százalékos növekedés várható - jelenti az N24.

Idén januárban a DIW erre az évre 2,1 százalékos növekedést jósolt. Mindazonáltal a DIW az aktuális prognózisával továbbra is valamivel derűlátóbb, mint a szövetségi kormány, amely 2010-re kereken 1,5 százalékos növekedést vár.

Ugyanakkor a vezető német gazdaságkutató intézetek idén a munkanélküliség csökkenésével számolnak - olvasható a Handelsblatt című üzleti lapban közölt tavaszi prognózisban, amelyet a szövetségi kormány számára készítettek. Eszerint a közgazdászok éves átlagban a munkanélküliek számának 3,382 millióra történő csökkenését várják.

2011-re a gazdaságkutató intézetek a foglalkoztatás stagnálásával és a munkanélküliség további csökkenésével számolnak. Ekkor a munkanélküliek száma éves átlagban 3,313 millióra csökkenhet. Tavaly őszi prognózisukban a közgazdászok 2010-re még a munkanélküliek számának 4,075 millióra növekedését várták.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.