BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkent a befektetői bizalom Németországban

A vártnál jobban, 7,2 ponttal csökkent a befektetők bizalma Németországban – derül ki az elemzők által figyelemmel követett ZEW felmérésből.

Májusban erőteljesen, 7,2 ponttal esett vissza a befektetői bizalom, amely most 45,8 pontot ér el, miközben az elemzők 47 pontos értékre számítottak. A ZEW közleménye szerint a rosszul alakuló mutatót az indokolja, hogy a befektetők úgy látják: a környező európai országok növekvő költségvetési gondjai fokozott kockázatot jelentenek a német piaci szféra számára.

Wolfgang Franz, a szervezet elnöke az AFP szerint úgy fogalmazott: mind a befektetők, mind a fogyasztók egyre növekvő aggodalommal fizetik a deficit mérsékléséért folytatódó harcot. Szintén rontja a helyzetet az euró árfolyamával kapcsolatos bizonytalanság.

Ennek ellenére a ZEW által megkérdezett 275 elemző továbbra is úgy látja, hogy a német üzleti aktivitás javul a következő fél évben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.