BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kivizsgálja elődjének kiadási döntéseit az új brit kormány

Kivizsgálja munkáspárti elődjének kiadási döntéseit az új brit konzervatív-liberális kormány - mondta vasárnap David Cameron brit miniszterelnök.

Cameron, a Konzervatív Párt vezetője, aki a minap vette át a kormányfői tisztséget Gordon Browntól a Munkáspárt választási veresége után, a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában kijelentette: a váltás óta az új kormány "naponta" találkozik a Labour-kabinet által hozott "nagyon rossz" kiadási döntésekkel.

A miniszterelnök közölte: felfedezték például, hogy az előző kormány 1,5 milliárd fontot (csaknem 450 milliárd forintot) különített el tanácsadói szolgáltatások díjára.

Cameron szerint a munkáspárti kormány olyan kiadási döntéseket hozott utolsó évében, amilyeneket "racionális kormányzat nem hozott volna".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.