BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már öltöztetik az ország új autópályáját

Szinte minden műszaki átadás - átvétel megkezdődött az M31-es autópálya M0-M3-as közötti gödöllői átkötés teljes szakaszán áprilisban - tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Ezzel párhuzamosan április 28-án elindult a forgalomba-helyezési eljárás is.

A hivatalos szervek, hatóságok és szakhatóságok szemléi, állásfoglalásai, ezek dokumentálása és a megfelelő engedélyek kiadása után történhet meg az új autópálya szakasz ideiglenes forgalomba helyezése, majd végül az út megnyitása a közforgalom számára: várhatóan júniusban.

Folyamatban vannak még az alakító földmunkák, a cserjék és fák telepítése, a meder burkolatok, az  árokcsatlakozások, és a kőszórások építése. A fő hangsúly azonban már a forgalombiztonságon van. Épülnek a közúti visszatartó rendszerek, szalagkorlátok, festik a burkolati jeleket és lassan helyükre kerülnek az útirányjelző táblák is.

Az új autópálya csomópontjai közül májusban az M3-as csomópontnál kell korlátozásokra számítani, ahol folyamatos terelés mellett a végleges burkolati jelek felfestését és a portálokra a különféle útirányjelző táblák felszerelését végzi a kivitelező cég.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.