BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nehéz tárgyalások lesznek

Tárgyalások. A görög és a román IMF-programokkal kapcsolatos fejlemények ronthatják Magyarország tárgyalási pozícióit is. Szakértők nem tartják reálisnak, hogy 6 százalék fölé emelkedjen a hiányunk az idén, még strukturális átalakítások mellett sem.

 Lapunk értesülése szerint az EU is nagyjából 5,5 százalékos deficitet tarthat elfogadhatónak. Joseph Stiglitz egyébként elégedetlenségét fejezte ki a vasárnap elfogadott görög mentőcsomag kapcsán, mivel úgy látja, a feltételül szabott költségvetési szigorítások nem feltétlenül lesznek elegendők. Szerinte az IMF programjai adósságspirálba taszíthatják az azt követő országot. A dél-európai válság a pénz- és tőkepiacokat is kikezdte. A BUX tegnap 3,5 százalékot esett, a forint és az euró áfolyama egyéves mélypontra süllyedt a dollárral szemben, és a hazai állampapír-piaci hozamok is emelkedtek.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.