BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az újraegyesítés óta nem látott alacsony munkanélküliséget várnak

A Német Ipari és Kereskedelmi Kamarák Szövetségének (DIHK) becslése szerint az erőteljes gazdasági növekedésnek köszönhetően a németországi munkanélküliség idén az egyik legalacsonyabb szinten alakul majd a német újraegyesítés óta.

A DIHK a legújabb konjunktúrajelentésében abból indul ki, hogy 2010-ben Németországban mintegy 3,2 millióan lesznek munka nélkül, tehát több mint negyedmillióval kevesebben, mint 2009-ben. Ez a legalacsonyabb szint lesz 1992 óta - jelentette ki Hans Heinrich Driftmann, a DIHK elnöke egy lapinterjúban, amelyet az N24 idéz.

A DIHK azzal számol, hogy a vállalatok munkahelyteremtési terveinek köszönhetően a kereső foglalkozást űzők száma az év második felében kereken 100 ezer fővel nő majd.

Az új munkahelyek többnyire a kis és közepes vállalati szférában jönnek létre, és mindenekelőtt a szolgáltatók vesznek majd fel új munkaerőt. Az ipari vállalatoknál pedig szinte teljesen leállították a munkahelyek megszűntetését - tette hozzá a Szövetség szakértője.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.