BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elfolyó százmilliárdok: családtámogatás ellenére sem lassul a népességfogyás

A bőkezű családtámogatás ellenére sem lassul a népességfogyás

Hazánk nemcsak a visegrádi országok közül költi a legtöbbet a családok és a gyermekvállalás támogatására, hanem a 27 EU-tagállam körében is előkelő helyet foglal el az ilyen irányú dotációk GDP-arányos mértéke terén. Miközben Magyarországon eleve nagy a szociális juttatások értéke, az Ecostat egyik friss kutatása szerint az összes szociális transzferen belül nálunk 10,2 százalék a családi támogatások aránya, míg a cseheknél és a szlovákoknál 7-8 százalék, Lengyelországban 3,3 körül áll a mutató.

Az Európai Bizottság kimutatása alapján pedig Magyarország a GDP 2,8 százalékát fordítja a népességcsökkenés megállítására, a folyamat azonban e nagy arány ellenére „zavartalanul” halad tovább: a Nagycsaládosok Országos Egyesületének becslése szerint hazánk lakossága kevesebb tízmillió főnél. Igencsak időszerű lenne tehát e téren is a mélyreható átalakítás.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.