BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A világban épp véget ért a jövedelemadó-csökkentés kora

A személyi jövedelemadó-kulcsok globális csökkenése a jelek szerint véget ért, a kormányok világszerte arra törekednek, hogy még jobban megadóztassák a sokat keresőket azért, hogy megbirkózzanak a folyamatos költségvetési hiányokkal.

Az átlagos adókulcs idén 0,3 százalékkal növekedett a KPMG felmérése szerint. 2010-ben az Európai Unió országai vetik ki a legmagasabb személyi jövedelemadókat, amelyek átlagos kulcsa hozzávetőleg 0,4 százalékkal növekedett.

Az ázsiai országok általában tartották a tavalyi adószinteket, noha a régió átlagos felső adókulcsa 0,4 százalékkal csökkent. Ezzel szemben a személyi jövedelem adókulcsai Latin-Amerikában növekedtek idén a legnagyobb, 0,8 százalékos mértékkel.

A jelentés ugyanakkor arra figyelmeztet, a kormányoknak vigyázniuk kell arra, hogy hatékony egyensúlyt tartsanak fenn az adókulcsokat illetően. Ben Garfunkel, a KPMG partnere szerint a magas jövedelmű keresők általában rendelkeznek azokkal a képességekkel, amelyek lehetővé teszik, hogy azokba az országokba vándoroljanak, ahol alacsonyabbak a személyi jövedelemadó kulcsai, és szükség van szakképzett munkaerőre.

Legmagasabb adókulcsok és adóparadicsomok

Svédország 56,6 százalék

Dánia 55,4 százalék

Hollandia 52 százalék

Ausztria 50 százalék

Japán 50 százalék

Nincs jövedelemadó: Egyesült Arab Emirátusok, Bahamák, Bahrein, Bermudák, Kajmán-szigetek

Forrás: Die Presse


 

Dánia 55,4 százalék

Hollandia 52 százalék

Ausztria 50 százalék

Japán 50 százalék

Nincs jövedelemadó: Egyesült Arab Emirátusok, Bahamák, Bahrein, Bermudák, Kajmán-szigetek

Forrás: Die Presse -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.