BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Unicredit vezére szerint csökkenhet a magyar bankadó

Magyarország talán csökkentheti a bankadó mértékét - olvasható ki Willibald Cernko, az UniCredit Bank ausztriai vezérének bécsi nyilatkozatából.

Magyarország hamarosan készen állhat arra, hogy tárgyaljon a bankadó csökkentéséről, mely teher a legmagasabb Európában – nyilatkozta Willibald Cernko, az UniCredit Bank Austria vezére, a feltörekvő európai régió egyik legnagyobb szereplője.

Az UniCredit 28 millió eurót fizet bankadó gyanánt – mondta Crenko. Az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap is kritikával illette a magyar bankadót, ugyanis annak mértéke hatalmas, és rontja a hitelezést – írja a Bloomberg.

A pénzügyi intézeteket terhelő különadó a tervek szerint 182 milliárd forintos bevételt hoz, és már 2010-ben beszedésre kerül, hogy csökkentse a költségvetés hiányát – emlékeztet a hírügynökség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.