BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Görögország még nagyobbat vág

A görög kabinet ma a korábban tervezettnél is erőteljesebb hiánycsökkentési tervről számolt be.

A mai bejelentés szerint 2011 végére a görög költségvetési hiány 7 százalékot tesz majd ki. ezzel Athén jelentősen növelte céljait, hiszen az EU-IMF megállapodás szerint a deficitet csak 7,6 százalékig kell csökkentenie a következő évben.

A görög kormány egyébként az idei évre is az elvártnál komolyabb vágást hajt végre, hiszen a 8,1 százalékos deficitcél helyett a GDP 7,8 százalékáig mérsékli a hiányt december végéig. A múlt évben a görög költségvetésen 14 százalékos lyuk tátongott, az ország most mindent elkövet azért, hogy helyreállítsa a pénzügyi stabilitást, és ezáltal a befektetők bizalmát is - tudósít az AP.

George Papaconstantinou pénzügyminiszter szerint nem vár további bércsökkentés a lakosságra, de a megszorítások folytatódnak. Az előbbi hír nyugtatólag hathat, főleg annak fényében, hogy egy friss kutatás szerint a közszférában nagyjából megegyezik az elégedett és az elégedetlen alkalmazottak aránya, míg a magánszektorban a dolgozók 85 százaléka elégedetlen.

A kínai kormányfő mai görögországi látogatása során támogatásáról biztosította athéni kollégáját és elégedetten nyilatkozott a reform végrehajtásáról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.