BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Szakértők" javasolták a KT forrásait Varga Józsefnek

Nem az én döntésem volt, hanem a szakértőké. Én meg sem tudom ítélni, hogy szükség van-e a Költségvetési Tanács (KT) munkájára – mondta el Varga József, Fideszes képviselő az FN.hu-nak.

A Fidesz költségvetési munkacsoportja melletti szakértők javasolták a képviselőnek, hogy módosító javaslatában pont a KT forrásait vonja el. A képviselő megjegyezte, hogy két másik módosítót is beadott, amelyek az Országos Foglalkoztatási Alaptól vonnának el forrásokat és az adóbevételekből is közel 800 milliót juttatna a romaintegráció felgyorsítására.

A képviselő nyilatkozta szerint nem jutott arra a következtetésre, hogy nincs szükség a KT-re, de a roma integrációt fel kell gyorsítani véleménye szerint, amihez a KT jövő évi forrásainak átcsoportosítását javasolták a számára.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője úgy nyilatkozott, ha Varga József, ha kitart javaslata mellett, abban az esetben mindenképp támogatja a frakció is.

„Ez egy kedvezőtlen hír” – kommentálta a Merril Lynch londoni elemzője a Költségvetési Tanács büdzséjének minimalizálására vonatkozó Fidesz-javaslatot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.