BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"A piac már bóvliként kezeli Magyarországot"

A CDS-piac már bóvliba minősítette Magyarországot, a Bloomberg tudósítása szerint a magyar államcsőd ellen köthető biztosítás felára 18 bázisponttal 373,65 pontra emelkedett.

Vége a forint négy napig tartó ralijának – írja a Bloomberg. A forint 20 feltörekvő deviza közül a legrosszabbul teljesítő fizetőeszközzé vált hétfő délelőtt a Bloomberg adatai alapján. A 2016-ban lejáró kötvények hozama 11 bázisponttal emelkedett 8,08 százalékra.

A Moody’s, a három legnagyobb hitelminősítő egyike hétfőn két szinttel minősítette le a magyar államadósságot. Ezzel egy szinttel van a „bóvli” kategória felett hazánk. A kormány stratégiája főként ideiglenes intézkedéseken nyugszik ahelyett, hogy a fenntarthatóságot célzó konszolidációt hajtana végre – tette hozzá Dietmar Hornung, a Moody’ alelnöke és magyarországi vezető elemzője.

Beszakadt a forint - Mi történik a piacon?

„A forint az egyik legsérülékenyebb deviza a régióban” – fogalmazott Elisabeth Andrew, a Nordea Bank AB devizastratégája.

A Moody’s mai döntése összhangban áll kilátásainkkal: a kormány legutóbbi gazdaságpolitikai döntései rontották a középtávú kilátásokat, és az üzleti környezet kiszámíthatóságát is – mondta Pitor Kalisz, a Citigroup közgazdásza a Reutersnak.

A Bloomberg tudósítása szerint az államcsőd ellen köthető biztosítás felára 18 bázisponttal emelkedett, 373,65 bázispontra a CMA adatai alapján.

A CDS piac „már leminősítette Magyarországot a bóvli kategóriába” – mondta Luis Costa, a Citigroup feltörekvő piaci elemzője.

„A leminősítést lehetett várni, talán a két fokozatot nem” – mondta a Világgazdaság Online-nak Kondrát Zsolt , az MKB Bank vezető közgazdásza.

Az eurót 280 forint felett jegyzik a bankközi devizapiacon, a svájci frank ára 214,5 forint.

A friss devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A forint ebben az évben 3,6 százalékkal esett az euróval szemben, és 11 százalékkal a dollárral szemben, így a legrosszabb teljesítményt mutat 25 feltörekvő deviza közül a Bloomberg adatai alapján.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.