BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bod: Mennyire tekinti magát Matolcsy pénzügyminiszternek?

Bod Péter Ákos a HírExtrának adott interjújában úgy vélekedett: nem megfelelő a hazai minisztérium struktúra, szükség lenne egy főállású pénzügyminiszterre.

Minden országban van egy pénzügyminiszter, nálunk meg van egy furcsa gazdasági minisztérium. Matolcsy Györgyöt külföldön értékelték, mint pénzügyminiszter, tehát kint annak tekintik, de kérdés az, hogy ő mennyire tekint magát annak. Szóval van egy kormányszerkezeti probléma is: a hagyományos pénzügyminiszteri funkciókat el kellene látni teljes állásban – mondta a közgazdász a HírExtrának Magyarország leminősítésének hátterével kapcsolatban.

A volt jegybankelnök szerint eddig elmaradtak a befektetőkkel folytatott tárgyalások, Martonyi Jánosnak ugyan voltak megnyugtató elképzelései ezen a téren, de nem történt semmi. Bod Péter Ákos leszögezte: nem a hitelminősítőket kell hibáztatni azért, mert beárazzák, amit látnak és rontják Magyarország megítélését. A szakértő szerint nem csak a bejelentett lépések tartalma, de a kormány kommunikációjának jellege is sokat rontott az ország nemzetközi megítélésén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.