BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csak jövő év végén vezetik be a nyugdíjadót

Nem jövő év elejétől, hanem a végén, december 1-jétől kereszteli át a kormány a munkáltató által fizetendő 24 százalékos nyugdíj-biztosítási járulékot nyugdíj-hozzájárulássá. Legalábbis ez szerepel egy a kormány támogatását is élvező, a költségvetési bizottság által benyújtott módosító javaslatban. Lényege, hogy e dátumtól ez a járulék a magán-nyugdíjpénztári tagok számára már nem biztosít állami nyugdíjjogosultságot.

A módosítás a hatálybalépés eltolását azzal indokolja, hogy az új típusú hozzájárulás, az egészségügyi hozzájáruláshoz hasonlóan, külön törvényi szabályozást igényel, ennek megalkotására pedig január 1-jei hatálybalépéssel kevés az idő. A módosító javaslat azt is világossá teszi, hogy a második pillérnél maradni akarók ebbéli szándékukat a területi nyugdíj-biztosítási igazgatási szerveknél jelezhetik. A költségvetési bizottság harmadik módosítási javaslata szerint az állami rendszerbe átlépő magán-nyugdíjpénztári tagoknak nem kell a hozam után 27 százalékos egészségügyi hozzájárulást fizetni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.