BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyugdíj: adómentességet és egyéni számlát "garantálna" Orbán

Politikai nyilatkozattervezetet nyújtott be a kötelező magánnyugdíjpénztári tagok védelméről Orbán Viktor, Kósa Lajos és Lázár János fideszes képviselő kedden az Országgyűlésnek.

A miniszterelnök, a debreceni polgármester, valamint a Fidesz frakcióvezetője által jegyzett tervezet szerint az Országgyűlés a kötelező magánnyugdíjpénztári tagsággal rendelkező mintegy 3 millió ember eddigi befizetéseinek jövőbeni biztonsága érdekében kinyilvánítaná, hogy garantálni kell az egyéni számlavezetés intézményét az állami nyugdíjrendszerbe átlépő magánnyugdíjpénztári tagoknak.

A képviselők kezdeményezik továbbá, hogy az Országgyűlés nyilvánítsa ki: garantálni kell az állami rendszerbe átlépőknek az egyéni számlára történő befizetések értékállóságát; garantálni kell a kötelező magánnyugdíjpénztárból az állami rendszerbe átlépők veszteségeinek jóváírását; garantálni kell az állami rendszerbe átlépők esetleges hozamának adómentességét, ha 2011. január 31-ig átléptek, és hozamukat kivették.

A politikai nyilatkozattervezetnek semmilyen kötelező érvénye nincs a kormány számára, Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi kormánybiztos és Matolcsy György gazdasági miniszter pedig néhány nappal korábban még azt hangsúlyozta, hogy a hozamok adókötelesek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.