BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lassult a német növekedés

 Németországban 0,4 százalékkal nőtt a hazai össztermék (GDP) 2010 utolsó negyedévében az egy negyedévvel korábbihoz képest a német statisztikai hivatal kedden közölt előzetes becslése szerint.

    A gazdasági növekedés üteme lassult: 2010 harmadik negyedévében még 0,7 százalékos, a másodikban 2,2 százalékos, 2010 első három hónapjában pedig 0,6 százalékos negyedéves szintű GDP-növekedést mértek.

Az Európai Unió legnagyobb gazdaságát a szokásosnál keményebb téli időjárás fékezte a statisztikai hivatal közleménye szerint.

    A trend azonban változatlanul pozitív - hangsúlyozza a hivatal; a válságos 2009 utolsó három hónapjához képest 4 százalékkal nőtt a német GDP a tavaly október-decemberi időszakban.

    Elemzők viszont valamivel nagyobb bővülésre, negyedéves összevetésben 0,5 százalékos, éves szinten 4,1 százalékos GDP-növekedésre számítottak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.