BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Portugália május végéig kitart

Portugália május végéig eleget tud tenni pénzügyi kötelezettségeinek, addigra pedig elkészül az Európai Unió (EU) és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) támogatási programja, áthidaló hitelre ezért nincsen szükség - mondta a portugál pénzügyminiszter pénteken Gödöllőn.

Teixeira dos Santos hangsúlyozta: országa azonnal hozzáfog a pénzügyi kiigazítást és a gazdasági reformokat célzó megfelelő program kidolgozásához az EU-val és az IMF-fel együttműködve.

Hozzátette: a jelenlegi belpolitikai patthelyzetben az ügyvezető kormány vezette Portugália számára nem a legkedvezőbbek a feltételek, hogy segélycsomagról tárgyaljon és kötelezettséget vállaljon. Ugyanakkor ha minden politikai pártot bevonnak az egyeztetési folyamatba, akkor ez garanciát jelenthet arra, hogy képesek lesznek megbirkózni a kihívásokkal - nyilatkozott a tárcavezető újságíróknak az EU gazdasági és pénzügyminiszteri tanácsa (ECOFIN) gödöllői informális ülésének szünetében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.