BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyorshír! Ma kora délután kiderül a devizahiteles mentőcsomag

Orbán Viktor miniszterelnök, Patai Mihály, a Bankszövetség elnöke és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter hétfőn egykor az Országházban sajtótájékoztatót tart.

A kormányképviselők már napok óta halasztják a több alkalommal hivatalosan is bejelentett időpontot, amelyre nem csak a devizában eladósodott jelzáloghitelesek, hanem az egész gazdaság figyel. Nem véletlenül.

A korábbi hírek szerint a tervezett intézkedések között szerepelhet a kilakoltatási és árverezési moratórium július 1-jétől történő feloldása; az árverezéseknél negyedéves limit bevezetése az ingatlanpiac védelme érdekében; a még törlesztőképes adósoknál a törlesztési árfolyam rögzítése, a svájci frank alapú hitelek esetében 180 forinton; a Nemzeti Eszközkezelő Társaság (NET) létrehozása, amely diszkontáron megvásárolná a fizetésképtelen, szociálisan rászoruló adóstól az ingatlant, és bérbe adná neki; a bankadó (vagy a bankadó alapjának) csökkentése a kkv-, illetve lakáshitelek növekményével, a hitelezés élénkítése érdekében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.