BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Aggasztó jóslatot adott ki rólunk a Morgan Stanley

A Morgan Stanley elemzői úgy látják, hogy 2012 végére 6,5 százalékra emelheti a jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A jegybank friss inflációs jelentése szerint a jelenlegi 6 százalékos kamatszint hozamosabb ideig való fenntartása szükséges.

Magyarországon az irányadó kamatláb „hosszabb ideig” 6 százalékon maradhat, miközben az inflációs kockázatok továbbra is felfelé mutatnak – írja a Morgan Stenley.

A jegybanki alapkamat 6 százalékon maradhat az év végig és 2012 végére 6,5 százalékra emelkedhet a közgazdászok szerint.

Ahhoz, hogy a kamatszintet csökkenteni lehessen, az euróövezet peremén az aggodalmaknak mérséklődnie kell, valamint az adósságválsággal kapcsolatos fertőzési félelmeknek is alább kell hagynia a közép-kelet-európai régióban – véli a Morgan Stanley.

Miközben a központi bank proaktívan működött, amikor 2010 végén felemelte a jegybanki kamatszintet, nem értünk egyet azzal a nézettel, hogy a következő hónapokban csökkenthesse a jegybanki kamatszintet – írják a Morgan Stanley elemzői.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán adta ki jelentését az infláció várható alakulásáról, amelyben leírják, hogy a 6 százalékos kamatszint huzamosabb ideig való fenntartása szükséges az inflációs cél eléréséhez.

Az MNB inflációs célja 3 százalék, és az alappálya szerint sikeresen a célszint alá süllyed 2012 végére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.