BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Remek hír rólunk a londoni elemzőktől

A BNP Paribas közgazdászai szerint továbbra is jól teljesíthetnek a magyar államkötvények.

A magyar államkötvények egy hét alatt a világ legjobban teljesítő államkötvényei lettek, és tovább erősödhetnek, miután Orbán Viktor miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy elérik a költségvetési hiánycélokat – vélekednek a BNP Paribas SA közgazdászai.

Legalább 100 milliárd forintos hiány várható a költségvetésben a gazdasági növekedés lassulása miatt, amelyet a kormány bevételnöveléssel és kiadáscsökkentéssel fog orvosolni az ősszel.

A magyar államkötvények „látványos” napot éltek tegnap – írták elemzésükben a BNP Paribas közgazdászai. Bartosz Pawlowski londoni elemzőcsoportja úgy látja, van még tér az erősödésre, mert a kormány erősen elkötelezett a célok eléréshez, amelyek valószínűleg erősítik a kamatcsökkentési fogadásokat.

Tegnap a másodlagos piacok az éven belüli lejáratú kötvények hozama 1-9 bázisponttal csökkent. A 3 és 5 éves állampapírok hozama rendre 26 és 28 bázisponttal mérséklődött, 6,33 és 6,92 százalékra. A hosszú, 10 éves államkötvények hozama szintén 28 bázisponttal került lejjebb, 7,22 százalékra

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.