BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Enyhén nÕttek egy hónap alatt az ipari árak

Az ipar belföldi értékesítési árai 2011 augusztusában az elÕzÕ havihoz mérten 0,3, a 2010. augusztusival öszszehasonlítva 3,4 százalékkal emelkedtek – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az ipari exportértékesítés forintban mért árai júliushoz képest 0,9 százalékkal magasabbak, 2010 augusztusához viszonyítva 2,5 százalékkal alacsonyabbak lettek. A belföldi- és az exportárváltozás eredÕjeként az ipari termelÕi árak az elÕzÕ havihoz mérten 0,7 százalékkal növekedtek, az egy évvel korábbihoz képest 0,1-del csökkentek.

A feldolgozóipari ágazatok augusztusi belföldi értékesítési árai 0,5 százalékkal magasabbak voltak a júliusinál. Éves szinten már kifejezettebb a helyzet: 2010 azonos idÕszakával összehasonlítva a feldolgozóipari ágazatok belföldi értékesítését 7,7 százalékos áremelkedés jellemezte. Nagy a drágulás a kokszgyártásban és a kÕolaj-feldolgozásban (25,5 százalék), valamint az élelmiszeriparban (9,9).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.