BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megszólalt a londoni elemző a végtörlesztésről - Ennyit bukhatnak a bankok

A bankok akár 2 milliárd eurós veszteséget is elkönyvelhetnek (2,8 milliárd dollár) a magyar terv miatt, amennyiben engedélyezik a határidő előtti törlesztést a külföldi devizában denominált jelzálogfedezett hitelek után, a piaci árak alatt, vélekedetek a Societe Generale SA közgazdászai.

A bankszektor vesztesége körülbelül 600 millió euróra rúg minden 10 százalékos részvétel után, írja Benoit Anne, a Societe Generale londoni közgazdásza, miután kormányzati tisztségviselőkkel találkozott Budapesten.

A potenciális teljes veszteség a szektor számára majdnem 2 milliárd eurós lehet, vélekedtek a közgazdászok. A kormányzat valószínűleg számos korlátozást fog bevezetni annak kapcsán, hogy kik élhetnek a végtörlesztéssel, azonban az intézkedés potenciális hatása jelentős lehet – írták a SocGen elemzői.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.