BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Két éve semmit nem csinálnak" - Bécs kemény kritikát kapott

Az osztrák gyáriparosok szövetségének elnöke szokatlanul éles szavakkal bírálta a bécsi kormány tétlenségét. Ausztriának Svédországról kellene példát vennie - hangoztatta Veit Sorger egy sajtóbeszélgetésen.

A szakértő aggodalmát fejezte ki az elmulasztott lehetőségek miatt, sérelmezve, hogy nem sikerült idejében rendbe hozni az osztrák költségvetést. "Az iparral ellentétben a kormány az elmúlt két évben semmit sem tett azért, hogy elvégezze a házi feladatait és szanálja a költségvetést" – fogalmazott Sorger a Die Presse szerint.

Az alacsony gazdasági növekedés csökkenti az adóbevételeket. "Jelenleg közel 80 százalékos állami eladósodottságnál tartunk, ami riasztó jel"- figyelmeztetett. Sorger, aki szerint Svédország a mintakép: az ország az adósság megfékezése mellett kötelezte el magát, és az utóbbi öt évben ez eladósodottság mértékét 70-ről 40 százalékra csökkentette, anélkül, hogy szociális zavarok következtek volna be. A tervek szerint 2015-re 20 százalék alá csökkenti az államadósságot a svéd állam. Sorger emlékeztetett: Ausztria jobb induló helyzetben volt, most mégis rosszabbul áll, mint a skandináv versenytárs.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.