BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megéri tovább evázni? - Kiszámolhatja itt

Az RSM DTM adótanácsadó cég kalkulátort készített, amelynek segítségével az evázó vállalkozók kiszámolhatják, a várható változásokat követően is érdemes-e az eva-körben maradniuk.

A legutóbbi hírek szerint úgy tűnik, mégis marad az eva, ám könnyen lehet, hogy pirruszi lesz a győzelem a jelenlegi evások számára. Talán emlékszünk történelmi tanulmányainkból Pürrosz epiruszi királyra, akinek egyik mondása azóta elhíresült: „Még egy ilyen győzelem, és elvesztünk”.

Ugyan az eva kulcsáról még nem született végső döntés – lehet 35, de akár 40 százalék is 30 milliós éves árbevétel-plafonig –, az viszont könnyen megtörténhet, hogy a jelenlegi evások jelentős része számára már nem lesz kifizetődő a státusz fenntartása.

Az átlagember annyit tud az eváról, hogy a bruttó bevétel 30 százalékát kitevő adó a vállalkozás költségeinek függvényében lesz több vagy kevesebb, mint a nem evás társas vállalkozások összes adóterhe. Ezt a képet azért árnyalja, hogy egy evás vállalkozásnak is vannak működési költségei, fizetnie kell járulékokat, helyi adót, stb. Összességében az eva legfőbb előnye az egyszerű adminisztráció. Bár az adótörvények végszavazása csak a jövő hétre várható, néhány jövő évi adóváltozás, illetve az eva elképzelhető alternatívái már körvonalazódnak.

A kalkulátort elérheti itt

A döntéshez nyújthat segítséget az RSM DTM kalkulátora, amely a jelenleg érvényes szabályok és az evára vonatkozó várható módosítások fényében megmutatja, kinek éri meg valójában az eva-körben maradni.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.