BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Berlin megértette az S&P üzenetét - Érkezik a szerződésmódosítás

A legjobb felhívás volt az euróövezet országainak a Standard&Poor’s hitelminősítő figyelmeztetése a pénteki csúcstalálkozó előtt - mondta Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter kedden Bécsben.

Kijelentette, hogy nem lehet a pénzügyi piacok bizalmát egyik napról a másikra visszanyerni, "még ha a lehető legjobb döntés születik is" pénteken az állam- és kormányfők csúcstalálkozóján. A miniszter Nicolas Sarkozy francia elnök és Angela Merkel német kancellár kezdeményezésére utalva szorgalmazta, hogy a találkozón szülessen felkérés egy szerződésmódosítás kidolgozására. A szerződésmódosítást minél előbb végre kell hajtani - mondta. A módosítást kidolgozó konvent akár négy héten belül lezárulhat - vélekedett.

A német miniszter osztrák kormánytagokkal együtt pódiumbeszélgetésen vett részt az unió jövőjéről az osztrák fővárosban. Schäuble egyetértett Maria Fekter osztrák pénzügyminiszterrel abban, hogy a S&P figyelmeztetése nem az egyes tagállamoknak, hanem az euróövezet egészének szólt és azt mutatja, hogy a befektetők nem bíznak abban, hogy a kormányok megoldják a nehézségeket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.