BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sarkozy: Nem lesz második esély

Sarkozy francia államfő szerint ha pénteken Brüsszelben nem születik megállapodás az eurózóna gazdasági kormányzásáról, Európának nem lesz "második esélye".

"Azonnal dönteni kell. Minél tovább halogatjuk a döntést, annál drágább és kevésbé hatékony lesz ... ha pénteken nem tudunk megállapodni, akkor nem lesz második esélyünk" - fogalmazott Sarkozy a dél-franciaországi Marseille-ben, az Európai Néppárt kongresszusán csütörtökön elmondott beszédében. 

"Európára még soha nem volt ekkora szükség, de Európa sem volt még ekkora veszélyben. Soha ennyi ország még nem akart csatlakozni Európához, de Európa szétesésének sem volt még soha ilyen nagy a kockázata" - hangsúlyozta a francia államfő.

Angela Merkel német kancellár szerint meg fognak születni a "jó megoldások" az eurózóna válságára az Európai Unió (EU) állam- és kormányfőinek csütörtök este kezdődő brüsszeli csúcstalálkozóján.

"Meg fogjuk találni a jó megoldásokat. Meggyőződésem, hogy találunk megoldást minden kérdésre" - mondta a kancellár csütörtökön a dél-franciaországi Marseille-ben, az Európai Néppárt kongresszusán. Elismerte ugyanakkor, hogy "nehéz vitákra" számít a csúcson. "Megértést kérek azoktól, akik nem tagjai az eurózónának. Erős jelzést kell adnunk kifelé. A szavak nem elegendőek, erősebb kapcsolat kell, szerződésmódosításra van szükségünk" - tette hozzá

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.