BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Athén: Áprilisig eldöntjük, maradunk-e az eurózónában

A görög bankszövetség vezetője közölte: még az első negyedévben döntést hoznak arról, továbbra is az eurózónában marad-e az ország.

Vaszilisz Papanosz, a bankszövetség elnöke szerint a kérdés az: bent maradnak-e az eurózónában úgy, hogy ezáltal az egész társadalom életszínvonala csökken vagy kilépnek, ezzel több évtizedet ugorva vissza az időben - írja a RIA Novosztyi.

Jelenleg egy 130 milliárd euró értékű mentőcsomagról tárgyal a görög kormány további megszorító intézkedésekért cserébe. Ugyanakkor Görögország a magánhitelezőkkel szemben fennálló adósság felének elengedése esetén sem lesz képes fenntartható szintre csökkenteni adósságát a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint.

Az ügyet jól ismerő két IMF-tisztviselő azzal indokolta ezt a véleményt, hogy romlottak az ország gazdasági kilátásai. Elmondták: az IMF szakértői már dolgoznak egy új prognózison, amely rosszabb, mint a korábbi előrejelzés.Az IMF tisztségviselői szerint az új prognózisra való tekintettel a görög adósságállomány fenntarthatóságára vonatkozó elemzés már nem érvényes, vagy még nagyobb adósságleírásra, vagy pótlólagos európai pénzügyi támogatásra van szükség.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.