BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az IMF-nek támadt egy új ötlete…

Christine Lagarde, az IMF ügyvezető igazgatója úgy látja, hogy az EU ideiglenes mentőalapját, az EFSF-et és az állandó használatra tervezett ESM-et össze kéne vonni.

Lagarde az Europe 1 rádiónak nyilatkozva említette meg, hogy a két mentőmechanizmus egybe foglalása jelentősen növelné a térségbe vetette bizalmat. Ezzel egyébként az IMF vezetője továbbra is a francia álláspontot képviseli, míg Angela Merkel eddig elutasította az EFSF és az ESM párhuzamos működésére vonatkozó javaslatokat - írja a Reuters.

A Valutaalap tegnap 3,3 százalékra csökkentette a világgazdaság idei növekedési előrejelzését és Lagarde meglátása szerint a következő pár hét kritikus fontosságú lesz. Az IMF vezetősége hangsúlyozta, hogy a görög válság továbbra is súlyos és megfelelő tűzfal hiányában továbbterjedhet a spanyol és olasz gazdaságokra is. "Ha meghozzuk a megfelelő döntéseket, akkor 2012 vége jobb lesz, mint az év eleje" – fogalmazott Lagarde, aki szerint ez nem csak az eurózónára, de az egész EU-ra, az Egyesült Államokra és Japánra is vonatkozik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.