BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nemsokára további milliárdokat önthet az EU

A Welt am Sonntag című német lap információi szerint Portugália hozzájut a folyamatban lévő mentőprogram legközelebbi részéhez.

Az Európai Bizottság, az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap ugyanis az aktuális ellenőrző jelentésében azt ajánlja, hogy bocsássák Portugália rendelkezésére azt a közel 15 milliárd eurót, amelyet valószínűleg áprilisban utalnak majd át. A trojka jelentése igazolja, hogy Portugália jelentős erőfeszítéseket tett. "A pénzpolitikai igazodás 2011-2012-ben minden tekintetben figyelemre méltó" - áll a jelentésben. A delegáció a megfogalmazás szerint nem talált olyan jelet, amely arra utalt volna, hogy Portugália belefáradt volna a reformba.

Mindazonáltal a trojka szakértői figyelmeztettek a jelentős makrogazdasági kockázatokra "A keretfeltételek romlása és különösen a drasztikussá váló munkanélküliség vártnál nagyobb növekedése lassanként nyomás alá helyezi a költségvetés végrehajtását" - írják a megfigyelők. A trojka szerint a 2011 utolsó negyedévében mért adatok a munkaerőpiaci helyzet drámai romlását jelzik, aminek komoly kihatása lesz a társadalombiztosításra.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.