BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tarlós a BKV mentéséről: fájdalmas és kevésbé fájdalmas elemek

Megkapja az állami garanciát a hiteleihez a fővárosi tömegközlekedési társaság – jelentette ki Tarlós István.

A főpolgármester közlése szerint a társaságnak hitelező nyolc bank vezetőjével az elmúlt napokban egyeztetett, a bankok az állami garanciához kötötték a további lépéseket. A garanciavállalás a hamarosan lejáró 40 milliárd forintos hitelről szól. A főpolgármester közölte: a BKV hosszú távú finanszírozásáról jövő kedden egyeztetnek Varga Mihállyal, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárral. A városvezetés koncepciója az összes elméleti lehetőséget felsorolja, amelyek között vannak „fájdalmasabb és kevésbé fájdalmas” elemek – fogalmazott Tarlós István.

Azt mondta, nem hagyná ki a vitából a forrásmegosztás felülvizsgálatát és az iparűzési adó megosztását, emellett a világ számos nagyvárosában jól működő, Budapesten is kezelhető megoldásnak nevezte a belvárosi behajtási díjat. Hozzátette: ezeken kívül számos más elem van, például az áfatartomány megváltoztatása, de „ez egy kockázatos kérdés, ami lavinát indíthat el”, így ehhez ő sem ragaszkodna. Ha megállapodás születik, akkor a kormány feloldhatja a múlt év végén zárolt 32 milliárd forintos normatíva öszszegét is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.