BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb rekord - Németország tovább hasít

Márciusban rekordot döntött a német export és import, a kivitel az előző hónaphoz képest 0,9 százalékkal 91,8 milliárd euróra, az import pedig 1,2 százalékkal 78,1 milliárd euróra emelkedett - közölte szerdán a szövetségi statisztikai hivatal.

Az euróövezet exportjának mintegy 40 százalékát adó német gazdaság a többieknél ellenállóbb a válsággal szemben, és erős versenyképességével jól ki tudja használni a világkereskedelem enyhe élénkülését.

Az euróövezet keresletének csökkenését bőségesen ellensúlyozta az észak-amerikai és ázsiai kereslet növekedése. Az Európai Unión kívüli térségekbe irányuló export márciusban éves szinten 6,1 százalékkal szökött fel, míg az eurózóna tagállamaiba 3,6 százalékkal csökkent a kivitel.

A külkereskedelmi rekord, továbbá az ipari termelés és az ipari rendelésállomány márciusi emelkedése azzal bíztat, hogy a német gazdaságnak várhatóan sikerül elkerülnie a technikai recessziót, és az első negyedévben csekély GDP-növekedést tud felmutatni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.