BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Recessziót jósol nekünk a Világbank

Az eurózóna válsága és a globális gazdasági lassulás a felére csökkenti a gazdasági növekedést az Európai Unió keleti, fejlődő régióiban, de a térség nemzetgazdaságai 2013-ban újból felgyorsulnak majd – jelentette szerdán a Világbank.

A szervezet úgy látja, hogy jövőre az egykori szocialista országok közül Lengyelország növekedése lesz a legjobb, 3,2 százalékkal, Magyarország 0,4 százalékos recessziót szenvedhet el.

A jelentés kiemeli: a balti államok közül Lettország és Litvánia korábbi, 2008-as jelentős visszaesése után már idén 2,3 százalékos növekedést tudhat magáénak, jövőre ez még tovább gyorsulhat.

A Világbank szerint Horvátország és Szlovénia mellett Magyarország is recesszióba süllyed az idén, a magyar gazdaság 0,4 százalékos zsugorodására számít a szervezet jelentésében. Jövőre ugyanakkor az összes térségbeli ország növekedhet a várakozások szerint, 2013-ra 1,5 százalékos magyar bővülést prognosztizál a Világbank.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.