BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A befektetők fittyet hánytak a Moody’s hitelminősítőre

A befektetők gyakorlatilag ignorálták a Moody’s amerikai hitelminősítő ügynökség Németországra vonatkozó hét elején közzétett negatív prognózisát - írja az RBC Daily című moszkvai gazdasági lap pénteki számában. A hitelminősítő negatív kilátással látta el Németország "AAA", legjobb adósminősítését.

Mindazok, akik az európai adósságválság idején biztonságos menedéket keresnek befektetéseik számára, a német értékpapírokat továbbra is a legjobb eszköznek tartják tőkéjük megőrzése végett - írja az orosz gazdasági lap, az RBC Daily.

Hasonló helyzet alakult ki a német értékpapírpiacon is, amely a világ minden részéről csábítja a befektetőket az alacsony áraknak és az euró alacsony kurzusának köszönhetően. A befektetők körében egyre gyakrabban hallatszanak olyan hangok, hogy a német piacon fektessenek be.

A befektetési stratégiát igazolja a DAX-index dinamikája is: Az év eleje óta ugyanis a német tőzsdeindex 12 százalékkal emelkedett, míg az MSCI Europe Index 5,77 százalékot vesztett értékéből. A további ok német vállalatok részvényeinek vásárlására az - írja a továbbiakban a moszkvai gazdasági lap -, hogy azok viszonylag olcsók, valamint vonzó az euró kurzusa a többi legfontosabb világvalutához viszonyítva.

A befektetők számára érdekesek végül a német kötvények is - összegez az RBC Daily, amelyek a kétszázalékos hozammal is kedvezőbbek, mint a hétszázalékos hozamot biztosító spanyol kötvények - idézi az orosz gazdasági lap Timo Kleint, az IHS Global Insight washingtoni kutatóintézet vezető gazdasági szakértőjét. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.