BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az IMF nem enged?

Jelentősen eltérő előrejelzéseket adtak az új magyar finanszírozási programról szóló megállapodás létrejöttének várható időpontjáról a héten lezárult IMF/EU-egyeztetésekkel kapcsolatos kommentárjaikban londoni felzárkózó piaci elemzők.

Több citybeli szakértő ugyanakkor egybehangzóan azt jósolja, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az EU a programról szóló tárgyalásokon "nem lesz engedékeny". A Morgan Stanley bankcsoport londoni befektetési és elemző részlegének közgazdászai befektetők számára pénteken összeállított helyzetértékelésükben közölték, hogy változatlanul szeptember végére valószínűsítik a megállapodás létrejöttét, de látják a késés kockázatát is.

A JP Morgan globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni elemzőinek pénteki prognózisa októberi egyezséget jósol, szintén azzal a kitétellel, hogy növekedett a kockázata a tárgyalások ennél későbbi befejezésének.

A Barclays bankcsoport londoni elemzőstábjának előrejelzése ugyanakkor 2013 elejére valószínűsíti a megállapodást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.