BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bíztató hír a tengerentúlról

Az amerikai lakásárak az egymást követő második hónapban is emelkedtek június folyamán – jelentette a MarketWatch.

Az S&P/Case-Shiller 20 nagyváros adásvételeit tartalmazó összeállítása szerint a hatodik hónapban 2,3 százalékkal emelkedtek májushoz képest és így közel két év után végre pozitív – 0,5 százalékos – egyenleget mutat az előző év azonos időszakával való összehasonlítás is.

Ráadásul mind a húsz városban emelkedést tapasztaltak az elemzők, még az olyan gazdasági gondokkal küzdő városokban is, mint Detroit.

Más kérdés, hogy a detroiti 6, valamint a minneapolisi 4,8 százalékos átlagos lakásár emelkedés inkább a nagyon alacsony szintű bázisnak köszönhető.

Ami a háromhavi összehasonlítást illeti, a második negyedévben 6,9 százalékkal volt magasabb a húsz város lakáspiaci átlagos árszintje az első negyedévinél. A nagymértékű emelkedések azonban ne tévesszenek meg senkit: a lakásárak még így is 31 százalékkal alacsonyabbak a 2006-os csúcs idején elértnél.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.