BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszahúzták a forintot

Gyengüli kezdett a forint szerdán délelőtt, miközben a nemzetközi befektetői hangulat nem mondható negatívnak. Az európai vezető tőzsdeindexek 0,4-0,5 százalékos pluszban nyitottak.

Délután

14 óra előtt visszahúzták a forintot a 283-as szint alá az euróval szemben. Az európai vezető tőzsdeindexek délutánra elveszítették a nap elején felhalmozott előnyüket. Az Egyesült Államokban minimális pluszban állnak az indexek a nyitás előtt. A kisebb emelkedés azzal magyarázható, hogy Japánban újabb mennyiségi könnyítést jelentett be a jegybank.

Délelőtt

Az eurót hajnalban 283 forint alatt jegyezték, és reggel 282,5-ig kapaszkodott a hazai deviza. A forint erősödése azzal függhetett össze, hogy a japán jegybank újabb monetáris lazítást jelentett be, ami javította a külpiaci hangulatot. Az ázsiai indexek erősödéssel zártak, és az európai vezető tőzsdék is pluszban nyitottak.

A forint azonban nem tudta megtartani erejét és délelőtt 282,5-ös árfolyamról hirtelen 284-es szint közelébe került az euró jegyzése, miközben a nemzetközi környezetben nem látható érdemi fordulat. Az euró/forint jegyzés fél 10 körül 283,5-ös szint felett stabilizálódott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.