BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Amikor az amerikai postás már nem csenget

A csőd veszélye által fenyegetett amerikai posta idén augusztustól kezdve szombatonként beszünteti a levelek kézbesítését. Az intézkedés elkerülhetetlen a US Postal Service (USPS) jövőbeni pénzügyi stabilitása érdekében - közölte Patrick Donahoe, a USPS főnöke. A csomagokat azonban a jövőben is eljuttatják szombatonként a címzetteknek.

A Washington Postot azt írja, tavaly szeptemberben véget ért üzleti évben a USPS állami vállalat 15,9 milliárd dollár összegű veszteséget halmozott fel. A szombatonkénti kézbesítés megszűntetésével viszont évente kétmilliárd dollárt takarít majd meg, főként a túlóráztatás megszűntetésével.

Donahoe egyébként abból indul ki, hogy az amerikai közönség megértést tanúsít majd a takarékossági intézkedés iránt. "Egyesek bizonyára emlékeznek még arra az időkre, amikor naponta kétszer volt kézbesítés. Ezt 1950-ben megszűntettük."  Az emberek elfogadták az akkori és a további változásokat. "Nem akarjuk az adófizetők pénzét igénybe venni" - fogalmazott. Az N24 arra is emlékeztet, hogy az amerikai állami posta az utóbbi években már több tízezer munkahelyet szűntetett meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.