BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmasat zuhant a magyar GDP

A negyedéves visszaesés 2,7 százalékos, éves szinten 1,7 százalék a csökkenés.

A KSH gyorsbecslése alapján Magyarország bruttó hazai terméke 2012 negyedik negyedévében 2,7 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva. Ennél nagyobb visszaesést utoljára 2009 negyedik negyedévére mértek. A legpesszimistább előrejelzések korábban 2,1 százalék körüli zuhanást valószínűsítettek.

Az információ, kommunikáció, valamint a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás nemzetgazdasági ág teljesítménye növekedett. A visszaesést alapvetően a mezőgazdaság és az ipar teljesítménycsökkenése okozta. A gazdaság teljesítménye 2012-ben 1,7 százalékkal csökkent.

A szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint az előző negyedévhez viszonyítva 0,9%-kal csökkent a bruttó hazai termék. A becslés korlátozott információs bázisra épül, így a végleges adatok a gyorsbecslésben közöltektől eltérhetnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.