BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A német pénzügyminiszter kemény harcot hirdet az adócsalók ellen

Wolfgang Schäuble német szövetségi pénzügyminiszter az eddiginél keményebb harcot hirdet az adócsalások ellen - tűnik ki abból az interjúból, amelyet a Süddeutsche Zeitung című német lapnak adott.

Arra a kérdésre, hogy napokkal ezelőtt feketén-fehéren nyilvánosságra került, sok ember – köztük sok német is – adóparadicsomokban rejti el pénzét, egyesek legális, egyesek sötét úton a német pénzügyminiszter azt felelte: örül, hogy ezek az információk nyilvánosságra kerültek. Szerinte ez további nyomás, és figyelemfelkeltés is egyben. „Adócsalás mindig volt és sajnos mindig is lesz. És az internet a kreativitást még csak fokozta” – tette hozzá.

Wolfgang Schäuble jelezte, hogy offenzívan foglalkoznak az adóparadicsomok kérdésével. Szerinte csak nemzetközi összefogással lehet a problémát megoldani, ezért indította el közösen az amerikai, nagy-britanniai és francia kollégáival a (G-20-ak keretében) az úgynevezett BEPS-kezdeményezést, amelynek célja a vállalati nyereségek adóparadicsomokba történő átterelésének trendjének megfordítása.

„Az EU-n belül ki kell terjesztenünk az osztalékokra és az értékpapír-nyereségekre vonatkozó kamatirányelvet, és végül azt akarjuk, hogy az EU-ban és harmadik országokkal is automatikus információcsere valósuljon meg” - szögezte le Wolfgang Schäuble.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.