BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Medvegyev: Oroszországot recesszió fenyegetheti

Az orosz kormány úgy látja, hogy az orosz gazdaságot a recesszió veszélye fenyegeti. Ezt Dmitrij Medvegyev miniszterelnök hangoztatta, aki szerint azonban Oroszországnak minden esélye megvan arra, hogy ezt elhárítsa.

Végtelen növekedés nem létezik, előbb vagy utóbb jön a recesszió" - nyilatkozta Medvegyev a Komszomolszkaja Pravda című lapnak adott interjúban. Szerinte a világgazdaság jelenleg egy recesszió peremén van. Ezért szükségesek Oroszországban olyan intézkedések,amelyek ösztönzik a belföldi keresletet.

Jelenleg az orosz gazdaság mérsékelten derűs forgatókönyvéből lehet kiindulni, amely 4-5 százalékos GDP-növekedést feltételez - fejtegette a kormányfő. Ez pedig lehetővé teszi az országnak a legfontosabb felaldatok megoldását. Medvegyev azt is hangsúlyozta, hogy a kormány a nulla növekedés, sőt a csökkenés lehetőségét is többször megvizsgálta. Ám az összgazdasági helyzet értékelésekor "meg kell őrizni a hidegvért".

Ugyanakkor Alekszej Kudrin volt pénzügyminiszter szerint az orosz gazdaságnak három-öt évre van szüksége ahhoz, hogy leküzdje a jelenlegi stagnálást és hatékonnyá váljék. A Dumában hétfőn Kudrin kijelentette, hogy az Egyesült Oroszország pártnak - amely a legerősebb frakció a törvényhozás alsóházában és a kormányt uralja - osztoznia kell a felelősségben az orosz gazdaság stagnálásáért. Szerinte az orosz politikai rendszer nem kínál mechanizmust az ország modernizálására.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.