BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Késhet a pénzügyi tranzakciós adó bevezetése?

Elképzelhető, hogy 2014. január 1-jével nem lép hatályba a Németország és további európai államok által tervezett pénzügyi tranzakciós adó.

A Focus című német lap szerint a bevezetéshez szükséges egyeztetési folyamat túlságosan sokáig eltart - írta a hírmagazin az Európai Bizottsághoz közelálló bennfenntesekre hivatkozva.

A német szövetségi pénzügyminisztérium szóvivője az AFP-nek ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a tárca valamennyi résztvevőt sietségre ösztökél. A pénzügyi tranzakciós adó projektjének megvalósitását tizenegy állam tervezi, köztük Németország és Franciaország. Az Európai Bizottság abban reménykedik, hogy a bevezetésre 2014. január 1-jével sor kerül. Jelenleg javaslatokon dolgoznak az adó kivetésére. Ám a résztvevő államoknak e javaslatok minden részletéhez egyhangúan hozzá kell járulniuk - írja a Focus, ezt pedig már nem lehet gyorsan megtenni. A német pénzügyminisztérium ezért a német költségvetés jövő évi tervezésekor nem vett figyelembe a pénzügyi tranzakciós adó kivetéséből származó bevételeket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.