BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Londoni felmérés: Kína a nagy globális kockázat

Kína jelenti a legfőbb kockázatot a világgazdaságra, az Európával kapcsolatos aggodalmak ugyanakkor enyhültek az egyik legnagyobb londoni pénzügyi szolgáltató csoport csütörtökön ismertetett legújabb befektetői felmérése szerint.

A Barclays londoni befektetési és elemzőrészlege rendszeresen méri a globális adósságfinanszírozás szempontjából alapvető fontosságú japán kötvényalap-kezelői kör hangulatát. Az e héten elvégzett legfrissebb vizsgálata során a ház azt a kérdést tette fel a felmérésbe bevont japán intézményi kötvénybefektetőknek, hogy szerintük mely térségek jelentik a legnagyobb kockázatot a világgazdaságra.

A válaszadók 79,4 százaléka nevezte meg Kínát, 44,1 százalékuk szerint Európa is jelentős globális kockázati forrás. A ház előző, két hónappal ezelőtti hasonló körkérdésére ugyanennek a befektetői körnek a 75 százaléka jelölte meg Kínát, 70 százalék pedig Európát komoly világgazdasági kockázati forrásként.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.