BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre több az önfeljelentő adócsaló Németországban

Az év első felében annyi adócsaló tett feljelentést önmaga ellen Németországban, mint soha korábban - írja a Handelsblatt.

A Deutsche Presse Agentur által végzett felmérés szerint a német adóhatóságokhoz június végéig országosan több mint 14 500 önfeljelentés érkezett be, csaknem pontosan annyi, mint tavaly egész évben. A német üzleti lap emlékeztet arra, hogy önfeljelentés esetén fennáll annak a lehetősége, hogy a feltételezett adócsaló az ügyet bírság nélkül megússza. 

Csupán Bajorországban összesen 6835-en jelentették fel magukat. Kelet-Németországban azonban viszonylag szerény volt az önfeljelentések száma. Szakértők ezt a Németország keleti és nyugati része közötti vagyoni eltérésekkiel magyarázzák. Például Sachsen-Anhalt tartományban mindössze hárman, Mecklenburg-Vorpommern tartományban pedig heten tettek önfeljelentést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.