BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az orosz ipar képtelen hozzájárulni a GDP növekedéséhez

Az orosz ipari termelésre vonatkozó fő gazdasági mutatók nem azt sugallják, hogy Oroszország úton van az élénkülés felé 2013 második felében - írja a The Moscow Times csütörtöki számában. Az ipari termékek iránti alacsony kereslet továbbra is nagy kihívást jelent az orosz üzleti élet számára - tűnik ki abból a felmérésből, amelyet a Gajdar intézett végzett.

Júliusban ugyanis a kereslet a legalacsonyabb volt az eltelt 12 hónapban. Ennek következtében nincs ösztönzés a befektetésekre és a termelés bővítésére, ami viszont aláaknázhatja az orosz kormánynak azt a reményét, hogy a gazdaság megélénkülhet ez év második felében. Az orosz gazdaság továbbra is stagnálni fog az életképes kis- és közepes méretű vállalatok hiánya miatt, pedig ezek a további növekedés hajtóerejévé válhatnának - jelentette ki Szergej Cuklo, a Gajdar-intézet által végzett felmérés szerzője. A megkérdezett ipari emberek 40 százaléka szóvátette a felmérésben, hogy a kiszámitható politikai fejlődés hiánya miatt vonakodnak terjeszkedni - írja a The Moscow Times.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.